Рибена чорба по руски

05/04/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 650
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • мерлуза - 700 г
  • олио - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • брашно - 50 г
  • домати – 300 г
  • бяло вино – 50 мл
  • магданоз – 7 - 8 стръка
  • яйца – 4 бр. (само жълтък)
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • картофи - 300 г
  • лимонов сок - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото рибно филе се нарязва на порции, поръсва се със сол и черен пипер, залива се с бялото вино и се оставя да престои 15 минути.

Приготвя се запръжка от олиото, нарязания на дребно лук, част от доматите и от брашното. Запръжката се разрежда с топла вода.

След като кипне, в бульона се добавят обелените и нарязани на дребни кубчета картофи и домати и накрая — рибата. След като ври 20-25 минути, супата се застройва с разбитите жълтъци, разредени с малко вода и затоплени с бульон от супата.

Подправя се със сол, черен пипер, лимонов сок и ситно нарязан магданоз или копър.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар