Задушен шпикован свински бут

03/04/2014
Mariana
отMarianaДжедай54293719
"Чудесна идея за Задушен шпикован свински бут, нямаме търпение да го извадим от фурната !"
Приготвяне25 мин.
Готвене155 мин.
Общо180 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 254
  • Преглеждания за месеца382
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнете шпиковането на месото, е добре да го почистите от жилки.

След това го шпиковайте с маслините, зърната черен пипер, натрошения на 2-3 парчета дафинов лист, бахара и чесъна. Овкусете месото с подправките и го залейте с водка и червено вино.

Овкусеното шпиковано месо оставете за една нощ в хладилника. На другия ден го прехвърлете в дълбок съд за печене. Залейте го с олиото.

Добавете лука, нарязан на филийки, както и остатъка от маринатата. Добавете 1 ч.ч. вода, завийте с алуминиево фолио и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Времето за печене е около 2 часа. След това фолиото се отстранява и по желание може да запечете още около 20-30 минути.

Лукът от печенето се пасира, заедно с малко от бульона от печенето е се разрежда със сметаната. Полученият сос се сервира отделно. Може да поднесете месото със салата или задушени зеленчуци.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар