Леща Болонезе

04/04/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 693
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете лещата заедно с дафиновия лист в солена вода.

2. Нарежете сланината на дребно и я запържете в малко олио, а след това добавете и лука.

3. Добавете месото и запържете за още 10 минути. Може да овкусите със сол и черен пипер.

4. След това сложете доматите и кетчупа, залейте с 200 мл вода и бъркайте. На вкус добавете карамфил и розмарин.

Постепенно залейте с виното и задушете за около 10-12 минути. Когато е готово, разбъркайте с лещата, а преди да поднесете може да поръсите и с кашкавал.
подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар