Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гръцки джобчета

Гръцки джобчета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Гръцки джобчета1 / 2
11/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
"Да се наслаждаваме на живота и на добрата храна като гърците"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 гр.
  • сирене - 100 гр.
  • маслини - 5 - 6 бр.
  • ориз - 100 гр сварен
  • кисело мляко - 4 лъжици изцедено
  • копър
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • сусам - 2 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за плънката се разбъркват.

Тестото се нарязва на квадрати и върху тях се разпределя плънката. Ръбовете се намазват с разбит белтък, прегъват се на триъгълник и се притискат.

Нареждат се в тавичка, намазват се с разбития в млякото жълтък и се поръсват със сусам.

Пекат се 20 мин на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

виви
виви
Името им е samosa и е вид индийско предястие.
13.01.2016 14:46
виви
виви
Това не е гръцка рецепта. Произходът им е от Индия.
13.01.2016 14:44
Борислава
Борислава
1супена лъжица прясно мляко, господине ;) и тя е за намазването
26.09.2013 12:49
keit
keit
На снимката не ми прилича да е с бутер тесто, а с обикновенни кори за баница! А вие четете по добре рецептата всичко сие наред.
25.09.2013 22:26
1
Прост, та Дрънка
Прост, та Дрънка
Тези "джобчета" буркани ли са бе, аланкоолу? Хайде обясни ми, каква ще да е тази "плънка" от литър прясно мляко с 4 лъжици кисело, и за разкош-по 100 гр. сварен ориз и сирене, подсилени с 5 маслини?!? Джобчетата в тази саламурка ли се топкат, бай Алексис?
27.07.2013 17:30
1
1