Пикантни миди

16/04/2014
Анонимен
отАнонименНовак769
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 727
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава(ситно нарязана)
  • целина - 1 връзка (нарязана)
  • червен пипер - 1/4 с.л. лют
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • джиджифил - 1 корен (настърган)
  • куркума - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. пресен, нарязан
  • миди - 500 г (с черупките)
  • бяло вино - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 щипка
  • хляб - за поднасянето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете нарязания лук в тиган заедно с целината, чесъна и джинджифила. Сипете олиото и прибавете останалите подправки. Запържете ги за около 5 минути.

Прибавете мидите в тигана и продължете да пържите за около 2 минути. Прибавете виното и след това покрийте тигана и продължете да готвите още 2-3 минути, като поклащате периодично.

След това опитайте и отстранете всички миди, чиито черупки не са се отворили.

Сервирайте на гостите си ястието, гарнирано с корички хляб.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар