Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Пикантни миди с бяло вино

Пикантни миди с бяло вино

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пикантни миди с бяло вино1 / 2
16/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава(ситно нарязана)
  • целина - 1 връзка (нарязана)
  • червен пипер - 1/4 с.л. лют
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • джиджифил - 1 корен (настърган)
  • куркума - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. пресен, нарязан
  • миди - 500 г (с черупките)
  • бяло вино - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1 щипка
  • хляб - за поднасянето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете нарязания лук в тиган заедно с целината, чесъна и джинджифила. Сипете олиото и прибавете останалите подправки. Запържете ги за около 5 минути.

Прибавете мидите в тигана и продължете да пържите за около 2 минути. Прибавете виното и след това покрийте тигана и продължете да готвите още 2-3 минути, като поклащате периодично.

След това опитайте и отстранете всички миди, чиито черупки не са се отворили.

Сервирайте на гостите си ястието, гарнирано с корички хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: