Чуррос

26/11/2011
от СимонаНовак
"Дори и не посягайте към чурросите в нашата чиния, войни са започвали и по по-невинни поводи!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо14 777
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете млякото, маслото и солта в тенджерка и ги поставете на котлона. Щом кипнат, намалете температурата и изсипете брашното. Разбъркайте добре, така че да се получи гъсто тесто, което започва да се отделя от стените на съда и да оформя топка. Дръпнете от огъня, оставете да поизстине за около минута и прибавете едно по едно яйцата, като бъркате докато се поемат напълно от сместа.

Загрейте голямо количество олио (мин. 3-4 см). Поставете тестото в шприц и шприцовайте директно тестото в силно загрятото олио ивици с дължина около 10 см. Пържете до златисто, като обръщате от време на време.

Извадете с решетъчна лъжица и отцедете от мазнината върху кухненска хартия или решетка.

Поръсете със смесената канела със захар.подобни рецепти тук

5 13
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Emilio
Emilio
12.08.2015 20:05
Porras mi haresvat poveche
0
0
роса
роса
19.03.2014 20:52
ако се сиропират се получават тулумбички.
3
0
Оля
Оля
27.01.2014 17:19
В Мадрид с сервират с топъл шоколад. Страхотни са!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Топ Рецепти

Още от категориите