Шарлота с Маскарпоне и киви

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Шарлота с Маскарпоне и киви1 / 2
24/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • бишкоти - 400 г
  • киви - 600 г
  • бадеми - 50 г
  • крем - 2 пакетчета ванилия
  • прясно мляко - 1 л ( за крема)
  • желатин - 10 г
  • маскарпоне - 250 г
  • ликьор - 8 с.л. портокалов
  • пудра захар - 150 г
  • лимонов сок - от 1 бр. лимони
  • плодове - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяте крема, като смесвате пакетчетата ванилия с прясното мляко според указанията на опаковката. Изчакайте го да се охлади.

Желатина залейте с 4-5 с.л. вода и го оставете да набъбне. Сипете вътре лимоновия сок и разтопете сместа на водна баня. Оставете го да се охлади.

Смесете Маскарпонето със захарта. Прибавете половината от ликьора. Разбийте на пухкав крем.

Смесете този крем с ваниловия и разбъркайте до гладка смес. Прибавете половината плодове киви, обелени и нарязани на дребно. Разбъркайте.

Напръскайте бишкотите с останалия ликьор. Подредете ги във форма за торта. Залейте с крема и загладете повърхността. Сложете шарлотата в хладилника да се стегне.

Когато желатинът започне да се желира, го изсипете отгоре и отново сложете тортата в хладилника за около 2-3 часа.

Върху готовата шарлота наредете останалите плодове. Поръсете с бадеми и сложете в хладилника, докато стане време за сервиране.

NB: За да запазите свежестта на плодовете по-дълго, с помощта на четка ги намажете с малко от заделения желатин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сиси
Сиси
Изглежда разкошно, ще пробвам
25.04.2014 10:47