Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пепероната

Пепероната

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Пепероната1 / 2
10/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • ригатони - 400 г
  • чушки - 2 бр., зелени, изпечени, на ивички
  • домати - 3 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • босилек - 1 връзка
  • пармезан - за поръсване
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се попарват с вряща вода, белят се и се режат на ситни кубчета. Чесънът се запържва в зехтина. Прибавят се доматите, държат се на огъня около 15 мин., за да се сгъсти сосът.

Добавят се чушките, солта, черният пипер. Пастата се вари според указанията на опаковката, отцежда се и се прибавя към соса.

При сервиране се поръсва с пармезан и нарязан на ситно босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията