Зеленчукови спагети

26/05/2009
Албена
отАлбенаНовак
"Вкусни спагети без месо - за да си похапнат и вегетарианците на воля!"
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 812
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • спагети - тънки 200 гр.
  • зеле - 100 гр.
  • гъби - печурки - 5 - 6 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • праз - 2 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • соев сос - 1 - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • сусамово олио - 5 - 6 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на диагонални парчета, морковът и червеното зеле – на ивички, червената чушка – на кръгчета, печурките – наедро, чесънът се счуква.

В дълбок тиган (уок) се загрява олиото и за минута се запържват празът и морковите. Добавят се зелето и гъбите и се пържи 3-4 минути на силен огън, като се разбърква.

Добавя се чушката и се пържи още 2 минути. Зеленчуковата смес се подправя със соевия сос и сусамовото олио и се оставя настрана.

Спагетите се сваряват според указанията на производителя, овкусяват се с и се размесват със запържените зеленчуци. Ястието се кипва и се сервира.

подобни рецепти тук

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар