Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Тестени охлюви със сирене

Тестени охлюви със сирене

ВаняВаня
Новак
5329429587
Тестени охлюви със сирене1 / 4
13/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Това не са обикновени охлюви, това е разкошен солен козунак"

Необходими Продукти

  • брашно - 1.200 кг
  • яйца - 3 бр.
  • мая - 1 кубче
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 и 1/2 с.л.
  • сирене - 500 г
  • маргарин - 2 с.л. пълни
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме маята с 1 с. л. захар, половината от млякото (затоплено) и 2 с. л. брашно на кашичка. Оставяме на топло за 7-8 мин. да втаса. Отделяме жълтъка на едното яйце за намазване. Изсипваме брашното в подходящ съд, правим в средата кладенче. Там изсипваме солта, захарта, останалото мляко и яйцата.

Добавяме втасалата мая и го замесваме. Оставяме на топло за 45 мин. покрито с кърпа. Отново го премесваме и го разделяме на четири. Разточваме на правоъгълник, поръсваме с няколко капки олио и натрошеното сирене смесено с маргарин. Всеки правоъгълник навиваме на руло.

От всяко руло оформяме охлюв и слагаме в намаслена тава. Намазваме с жълтъка и отново оставяме за 15 мин. да се надигнат. Печем в нагрята фурна с вентилатор на 180 градуса за 30 мин. Изваждаме, напръскваме с вода и покриваме с кърпа.

Сервираме топли, пожелание поръсени с шарена сол и чаша айран. Заради многократното втасване се получава солен козунак. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Благоева
Ваня Благоева
Перфектни за закуска :)
29.03.2016 00:12
звездица
звездица
рецептата е добра ,но снимката не от нея
06.06.2014 14:17
1
Покажи всички подкоментари
Ваня
Ваня
Нека само да добавя, че от тестото могат да се направят 6 - 8 броя с по- малка големина, защото една от четири е голямо предизвикателство, имайки предвид крайния резултат. А вкуса и аромата е страхотен. Благодаря!
15.04.2014 14:57
1