Габровска рибена чорба

15/04/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 566
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 500 г
  • масло - 50 г
  • моркови - 100 г
  • целина – 50 г
  • лук – 1 глава
  • магданоз – 50 г корени
  • девесил – ½ ч.л.
  • сол – 1 ч.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • лимони – 1 бр.
  • мащерка – 1 щипка
  • дафинов лист – 2 бр.
  • картофи - 400 г
  • домати - 100 г
  • оцет – 2 с.л.
  • магданоз – 6 - 7 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и костите, главата, перките и кожата се заливат със студена вода. Ври 10-15 минути, за да се получи бульон. Отделно в съд се задушават с маслото, нарязаните на ситно лук, корени магданоз, моркови и целина.

Залива с прецедения бульон. След като чорбата поври десетина минути, към нея се добавят нарязаните на кубчета картофи, парченца от риба, обелените и нарязани на ситно домати, черният пипер, дафиновият лист и останалите подправки.

Когато картофите омекнат, рибната чорба е готова. Сервира се, поръсена с прясно нарязан магданоз и с резенчета лимон.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар