Рибарска чорба с вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Рибарска чорба с вино1 / 2
21/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • риба - 500 г филе + 300 г дребна риба
  • олио - 4 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • оцет - 3 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • девесил - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибното филе се маринова със сол и оцет и се нарязва на малки парчета. Дребната риба се залива с леко посолена и подкиселена вода и се вари до пълно сваряване, след което се прецежда с леко претриване. Към отварата се добавя вода, за да се получат общо 4 чаши течност.

Дребно нарязаните лук и чесън се задушават в олио до омекване, оцветяват се с доматеното пюре и червения пипер и се заливат с отварата. Когато тя кипне, се добавя рибното филе и се оставя да се вари на по-тих огън.

След 15 минути се добавя и виното. Чорбата се подправя с девесил и черен пипер и се сервира, обилно наръсена със ситно нарязан магданоз или копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: