Търновска рибена чорба

23/04/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 203
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • шаран – 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • мащерка – 1 щипка
  • девесил – 1 щипка
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • винена киселина – 1 щипка
  • сол – 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода се пускат последователно лукът, морковите, целината, доматите.

Малко преди зеленчукът да се свари, се слага рибата, нарязана на кубчета и предварително натъркана с винена киселина и сол.

Накрая се добавят подправките. Готовата супа се сервира топла и обилно поръсена с магданоз.
подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар