Гъбена крем супа

04/05/2009
от МарияНовак
"Кадифено нежна гъбена супа, която гали небцето!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 026
  • Преглеждания за месеца679
  • Преглеждания за седмицата102
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на не много едри парчета, за да могат да се пасират. Сварете картофите и морковите. Малко преди да се сварят, добавете гъбите, нарязани на ситно.

Когато гъбите се сварят, свалете от огъня и пасирайте, като разредите с бульона в който са сварени зеленчуците. Сложете пак на котлона и намалете огъня до умерен, като разбърквате често.

След 10 минути добавете копъра, целината и черния пипер, а след още 2-3 минути свалете от огъня.

Супата може да се сервира с препечени филийки или крутони. Може също да се консумира студена. Може да се изпозлва и като сос към печено месо
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 2
3 2
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
04.05.2016 14:24
явно слагам малко вода и ми става като каша по-скоро...
0
0
Анелия Терзиева
Точно така я харесвам.Много вкусна!
0
0
Мариела Христова
Много хубава зеленчукова крем супа.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв