Ориз с тиквички по китайски

20/05/2009
Магдалена
отМагдаленаНовак
"Защо им е на китайците да ядат месо, когато приготвят толкова вкусен ориз!"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 664
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява във вода, след това водата се отцежда, налива се 1 с. л. олио, разбърква се и се похлупва, за да остане топъл.

Нарязаните на ситно лук и чесън се запържват в загрятото олио в голям тиган уок.

Тиквичката и морковите се нарязват на пръчици и се добавят в уока. След още минута се добавят нарязанати също на пръчици зелена и червена чушка.

Оризът се запържва в прадварително загрятото олио. Прибавят се зеленчуците, разбърква се и се поднася със соев сос.

Получава са много красив на цвят ориз, който може да бъде самостоятелно ястие или да бъде поднесен като гарнитура.

подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Петя Иванова
Петя Иванова
01.12.2016 14:52
Става много вкусно. Днес ще си го сготвя за обяд :)
0
0
Ники
Ники
21.05.2013 15:57
Съдържа и чесън (2 скилитки) и джинджифил (2 колелца - т.е. пресен корен). Слагат се заедно при запържването на лука.
1
1
вал
вал
21.05.2013 12:42
В съставките няма чесън а го споменавате че слагате.Има джинджифил а не казвате кога и как се слага.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв