Канелони със спанак и Рикота

15/04/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 706
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се запържва в зехтина, прибавя се спанакът и се готви около 5 мин. Рикотата се разбива с яйцата, добавя се босилекът и сместа от спанака, осолява се и се поръсва с черен пипер.

Пастата се вари според указанията на опаковката, отцежда се и се оставя да се охлади, след което се пълни със спаначената смес. Изсипват се 3 ч.ч. доматен сос в тавичката, където се подрежда пастата и се полива с останалия доматен сос.

Поръсва се с пармезана, покрива се с фолио и се пече на умерена температура, около 30 мин. Накрая на печенето се премахва фолиото и се пече около 5 мин., или до получаването на златиста коричка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

marcheva14
marcheva14
29.04.2017 01:07
След като питаш получаваш отговор и аз ти го дадох, наготово. То от време на време трябва да се и чете, малко да се образова, ама за някои хора четенето е сложна работа, неприемлива. Ясно е, че никога не си приготвяла канелони със спанак и Рикота или пълнени с нещо друг, по желание е. Вземи прочети, научи се преди да правиш коментар. Четенето образова, независимо какво четеш, все нещо ще запомниш и научиш.
0
0
Ancona
Ancona
29.04.2017 18:29
То е много добре някой да даде отговор, но дали е правилен. А колкото до приготвянето на канелони и всички видове паста съм много добре запозната и съм се научила от италиански майстори. 20 години прекарани в Италия са доста добър учител, а и когато ми трябва нещо италианските сайтове могат да ми помогнат. Жалко е за тези дето ще готвят по тези рецепти.
0
0
Ancona
Ancona
26.04.2017 18:32
След като се пече 30 мин, защо трябва да се варят предварително канелоните?
0
0
Ancona
Ancona
28.04.2017 13:39
След като не сте авторката, не отговаряйте. След като в рецептата пише, че се слагат 4 ч. ч. доматен сок. канелоните, ще се сварят и преварят. На кутията на Барилла пише - време за готвене 30 мин. без предварително варене. А се пълнят добре и сурови.
0
0
marcheva14
marcheva14
26.04.2017 19:30
Добави коментар. Не съм авторката на рецептата, но ще ти отговоря, защо се сваряват предварително, защото трябва да се напълнят със съответната смес. След това се запичат.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!