Кремсупа от червена леща

19/05/2009
Босилка
отБосилкаНовак
"Кадифена супа с мек аромат, която гали небцето!"
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 019
  • Преглеждания за месеца244
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва в студена вода за около 30 мин, след което се изплаква добре. Слага се в дълбока тенджера, залива се със студена вода, слагат се лук, зехтина и кубчетата бульон и се оставя да ври до увирането й. След това се пасира с пасатора. Ако е доста гъста, й се долива гореща вода и отново се връща за малко на огъня, колкото да заври. Поръсваме с черен пипер, магданоз и лимонов сок на вкус.

Консумира се със зелен лук, зелени маслини, салата от домати.
подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар