Лазаня с телешка кайма

25/04/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 454
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в зехтина до омекване. Прибавя се каймата, смесена с малко вода. Овкусява се със сол и черен пипер. След като каймата си промени цвета, се прибавят гъбите, маслините и се задушава за няколко минути. Прибавят се обелените домати и се вари, докато се сгъсти сосът.

За сос Бешамел: Запържва се брашното в разтопеното масло, долива се на тънка струйка прясното мляко, разбърква се непрестанно, докато се сгъсти сосът. Поръсва се със солта и черния пипер.

Корите за лазаня се варят според указанията на опаковката и се отцеждат. Лазанята се реди в намаслена тава. Налива се на дъното на тавата от доматения сос, след това се редуват пласт кори, пласт червен сос, пласт настърган кашкавал до изчерпване на количеството. Последният пласт трябва да е от кори.

Лазанята се залива със соса Бешамел и се поръсва с настъргания кашкавал. Пече се в предварително загрята фурна на умерена температура.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар