Патладжани с доматен сос и моцарела

16/04/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 526
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги нарежете се на филийки. Посолете ги и оставете за половин час да пуснат горчивия си сок. След това се измиват и подсушават. Изпечете ги, докато омекнат.

Пригответе соса, като смесите доматеното пюре, рендосаните пресни домати, ригана, зехтина и солта.

След това патладжаните се редят в тавичка и между всеки две филийки се поставя малко от соса.

Накрая ястието се поръсва с моцарела и се изпича във фурната за около 20 минути, докато моцарелата се разтопи. Сервира се горещо.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!