Златна зеленчукова паеля

17/04/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
"Наричат я златна, не само заради цвета, но и заради великолепния вкус - опитайте и ще се влюбите доживот "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 701
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте шафрана с 4 с.л. от горещия зеленчуков бульон. Оставете го да престои така 5 минути.

Междувременно загрейте зехтина в тиган, подходящ за приготвяне на паеля. Сложете вътре нарязания лук и счукания чесън. Запържете ги за около 3 минути на ниска температура, като периодично разбърквате.

В тигана прибавете двата вида ориз и разбъркайте. Гответе около 2-3 минути. Сипете и останалата част от бульона в тигана, заедно с парчетата тиква и шафрана. Разбъркайте добре и сложете сместа да се вари. Отстранете мазнината.

Покрийте и варете много внимателно около 15 минути, без да повдигате капака. Прибавете моркова и жълтата чушка, нарязани на ивици. Добавете царевицата и доматите, на които предварително сте отстранили семето, обелили сте ги и сте ги нарязали на ситно. Посолете и поръсете с черен пипер. Махнете капака и гответе още 5 минути или докато оризът почти омекне.

Прибавете гъбите, граха, опитайте на вкус и варете ястието непокрито, докато гъбите омекнат. Разбърквайте, за да не загори.

Сервирайте така приготвената паеля, гарнирана с чушките, нарязани на ивици.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

георги
георги
30.06.2014 23:18
това е зеленчуци с ориз или ориз с зеленчуци но не е паеля
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв