Оригинален сос Болонезе

18/04/2014
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 016
  • Преглеждания за месеца176
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зехтинът и маслото се загряват, запържва се чесънът и колбасът. След няколко мин. се добавя лукът, морковът и целината. След като омекнат се добавят и двата вида кайма, бърка се докато станат на трохи.

Долива се прясното мляко и се готви 10 мин. Добавя се размитото във вода доматено пюре и нарязаните на ситно домати. Долива се 800 мл гореща вода, овкусява се със сол и черен пипер.

Поръсва се с босилек. Сосът се готви около час и половина, като в последните минути се добавя настърганият Пармезан.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Теодора Мещерова
Това не е никакъв Болонез! Ква е тая целина, тва прясно мляко, този колбас?!? Ако един италианец види тази рецепта, ще се спука от смях!! Не се излагайте така, моля ви се!!!
0
0
Йорданка Ковачева
Доколкото аз знам Да, присъстват и целината и млякото в сос Болонез!!!
1
0
Весела
Весела
23.10.2015 14:58
Рецептата не е лоша, тоест, с тези продукти няма как да стане зле, но е далеч от оригинала.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!