Филе от сърна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
20/07/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Дивечово месо, приготвено с много внимание от истински майстори, ето и рецетата"

Необходими Продукти

  • сърнешко месо - 1 кг. месо от гърба на сърната
  • масло
  • олио
  • портокали - 1 бр.
  • мадейра
  • брашно - картофено 1 ч.л.
  • ликьор - портокалов 100 мл.
  • вино - 100 мл.
  • бульон - месен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме месото и го нарязваме на малки бифтеци, начукваме, посоляваме, поръсваме черен пипер и натриваме с подправки.

Изпържваме месото от двете страни в олио и масло и оставяме на топло място. В останалата мазнина прибавяме малко бульон, портокалов сок, мадейра и варим няколко минути.

Прибавяме картофеното брашно, размито с виното, възваряваме и в последния момент прибавяме портокаловия ликьор и парченце прясно масло.

Подреждаме месото в продълговато блюдо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Купува се от горските стопанства, когато има отстрелян дивеч.
09.08.2022 08:19
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Срещнах вече 10тина рецепти със сърнешко, а не мога да си обясня от къде го вземате?>
07.05.2016 07:57