Спаначен пай с Фета

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Спаначен пай с Фета1 / 2
22/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за пая
  • брашно - 200 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 1 бр. (само жълтъка)
  • вода - 3 с.л.
  • сол
  • за плънката
  • спанак - 600 г
  • фета - 160 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сметана - 100 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Нарежете маслото на парчета. Смесете ги. Прибавете към тях жълтъка, солта и водата. Омесете средно твърдо тесто, което се увива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути.

Измийте спанака и го нарежете. Задушава го заедно с чесъна в зехтина за около 5 минути или докато промени цвета си. След това прибавете натрошеното сирене Фета. Разбъркайте добре.

Разбийте яйцата и ги подправете със сол и черен пипер. Към тях се добавя сметаната.

Тестото се изважда от хладилника и се разточва на кръгла кора, с която се покриват дъното и стените на тавичка. Върху тестото изсипете спаначената смес и с лъжица я разстелете добре. След това залейте с яйцата и сметаната.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете пая около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: