Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с лук и козе сирене

Банички с лук и козе сирене

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Банички с лук и козе сирене1 / 2
01/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 голяма глава, нарязан
  • мащерка - 2 ч.л. суха
  • оцет - 1 с.л. балсамов
  • козе сирене - 115 г
  • кори - 425 готови
  • яйца - 1 бр. , разбити
  • сол
  • черен пипер
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган. Пържете лука вътре около 10 минути, като разбърквате от време на време, докато лукът омекне.

Прибавете мащерката и поръсете с оцета. Овкусете със сол и черен пипер. Гответе още 5 минути. След това отстранете тигана от огъня и оставете лукът да се охлади.

Загрейте фурната на 220 градуса. Разрежете готовите кори за малките банички на 4 парчета. След това изсипете вътре във тях сместа от лука и мащерката. Най-отгоре поръсете с натрошеното козе сирене. Намажете всяка една от баничките с разбитото яйце.

Печете баничките 25-30 минути или докато станат златисти на цвят.

Преди да сервирате поръсете с риган и ако желаете може да гарнирате със зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Леда
Леда
Като гледам снимката - това е гьозлеме?
25.02.2016 23:22