Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба с праз и мащерка

Риба с праз и мащерка

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Риба с праз и мащерка1 / 2
25/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг
  • праз - 2 - 3 стръка лук
  • масло - 75 г
  • лимонтузу - 10 г
  • домати - 3 бр.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мащерка - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, нарязва се на порции и се поръсва с разтвор от лимонена киселина и вода. Посолява се, поръсва се с черен пипер и в алуминиево фолио се нареждат по едно-две парчета.

Върху рибата се слага нарязаният на кръгчета праз, нарязаните на ситно домати и парченца масло и се поръсва с мащерка. Фолиото се завива, без да се стяга.

В тенджера под налягане се налива една чаша вода, слага се металната скара на дъното и върху нея се нареждат пакетчетата с рибата. Тенджерата се затваря и рибата се вари на силен огън около 15 минути след първото изпускане на парата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: