Кадън-буван

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Кадън-буван1 / 2
12/09/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
50-60 бр.
"Посрещнете ли гостите си с Кадън -буван, няма да може да ги изгоните, докато не ги изядат докрай"

Необходими Продукти

  • масло - 1/2 кг.
  • брашно - колкото поеме
  • захар - 3/4 кг.
  • вода - 1 л.
  • кокос - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се запържва, докато се зачерви и се изсипва в тава, като поизстине се пресява върху него брашното, като веднага се замесва тесто, което трябва да бъде гладко и да не се пука.

Правят се топки между дланите, колкото орех и в средата се натискат с палец.

Пекат се в слаба фурна до порозовяване.

Заливат се с топличък или студен сироп, приготвен от водата и захарта и се оставят да изстинат и поемат.

За по-ефектно поднасяне, може да оваляте напоените Кадън-буван в малко кокосови стърготини и да ги поднесете в хартиени кошнички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
42
31
21
10
Дай твоята оценка: