Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Риба по ловджийски

Риба по ловджийски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Риба по ловджийски1 / 2
08/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 800 г без главите мерлуза, скумрия или др.
  • олио - 120 мл
  • лук - 1 глава
  • ориз - 125 г
  • домати - 3 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • бяло вино - 50 мл
  • кисело мляко - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от костите и кожата и полученото филе се измива в студена вода, отцежда се и се нарязва на едри кубчета. Поръсва се със сол и черен пипер и се напръсква с вино. Парчетата риба се овалват в брашното и се запържват леко в сгорещената мазнина.

Изваждат се и в същата мазнина се запържват ситно нарязаните лук, чушки, домати и оризът с малко сол. Всичко се залива с вряла вода в съотношение 1:3. Прибавят се подправките и сместа се пече в умерена фурна дo омекване на ориза.

След това в пръстени гювечета се поставя част от мазнината, парчета от рибата и част от задушения ориз. Всяка порция се залива с разбитото мляко и яйцата, посипва се с настърган на ренде кашкавал и се пече на фурна до зачервяване. Поднася се с парче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: