Заек с ябълки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Заек с ябълки1 / 2
24/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • сланина - 100 г
  • масло - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • ябълки - 4 бр.
  • за маринатата
  • оцет - 6 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 щипка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеният за термична обработка заек се накисва в маринатата, приготвена от оцет, сол, розмарин, черен пипер, мащерка и вода, за 1 час. След това с остър нож се правят разрези в месото и там се слагат малки парченца сланина.

Заекът се разрязва на 6 части, натърква се със сол и черен пипер и се пече в загрята на 220 градуса фурна до златиста коричка - около 1 час и 15 минути. По време на печенето парчетата месо се мажат с масло.

След като месото има коричка, се добавят ябълките, цели и необелени, месото и плодовете се заливат със соса от печенето, тавата се завива с фолио и всичко се пече още 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: