Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Риба с грах и зелен фасул

Риба с грах и зелен фасул

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Риба с грах и зелен фасул1 / 2
07/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пъстърва - 1 кг или скумрия
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • корени - 1 бр. магданозен
  • целина - 1 глава
  • домати - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • зелен фасул - 400 г
  • грах - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 с.л.
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената и измита риба се подсушава и се нарязва на парчета, които се овалват в брашното и се запържват от двете страни в тиган.

Лукът, морковите, магданозът и целината се измиват и нарязват на кръгчета. Доматите се обелват и се нарязват на четири. Зеленият фасул се нарязва на парченца, магданозът — на ситно.

Горещото олио се налива в тенджера и в него се запържват зеленчуците, като се добавя грахът. Върху тях се редят парчетата риба, които се посоляват и поръсват с черен пипер.

Рибата, заедно със зеленчуците, се вари 10 минути на тих огън след завирането й. Готовата риба може да бъде сервирана и студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: