Гъби пане

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Гъби пане1 / 3
23/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Търсенето на перфектното универсално мезе за бира и вино приключи - ние ще хапваме, а вие си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • брашно - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват, отрязват се пънчетата. Почистените гъби се измиват и се сваряват в малко вода. Отцеждат се и се подсушават.

Панировката се прави от брашно, в което се добавя яйце, сол, захар, мляко, олио.

Всичко се разбърква добре, за да няма бучки. Леко подсушените гъби се топват в панировката и се пържат в загрята мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселин
Веселин
сега ги пробвам изглеждат апетитни !
06.12.2014 18:49
1
Покажи всички подкоментари