Пържена риба в орехов сос

24/04/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 455
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • риба - 1 кг дребна
  • сол - ½ ч.л.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • орехи - 1 ч.ч. (счукани)
  • яйца - 3 бр.
  • зеленчуци - по избор, за задушаване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства, измива, посолява се и се овалва в брашно. Пържи се в сгорещена мазнина и се нарежда в кръг в голяма чиния за сервиране заедно със задушен зеленчук по зибор, като средата се оставя празна.

Чесънът се счуква със сол и постепенно се добавят олиото и оцетът, като сместа се разбърква енергично. Сипват се орехите и малко вода, так че да се получи гъст сос.

Той се изсипва в средата на чинията и се огражда от резенчета сварени яйца.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!