Картофена тортиля

11/09/2012
Пламен
отПламенНовак
"Сочна картофена тортиля, поднесена топла или студена - все ще ви накара да си оближете пръстите!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 103
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата48
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме картофите и лука, които нарязваме на малки кубчета.

Пържим нарязаните катрофи и лук в загрята мазнина първо на по-силен огън и после на по-слаб, докато започнат леко да се зачервяват, след което прецеждаме добе.

Сипваме изпържените картофи и лук при добре разбитите яйца и разбъркваме внимателно.

Сипваме готовата смес в подходящ тиган с 1-2 с.л. сгорещена мазнина, като разбутваме от време на време за да може суровата смес отгоре да проникне през вече втвърдената отдолу и също да се запече.

В момента в който тортийята е готова отдолната страна, с помоща на голяма чиния или капак я обръщаме да се запече и отгоре.

Моментът на това обръщане е според индивидуалните ви предпочитания. Има хора, на които им харесва по- сочна а на други по-препечена.
подобни рецепти тук

5 16
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Цветелина
Цветелина
05.04.2013 12:30
става перфектна...аз обикновено я правя като ми останат от пържените картофки които са били предвидени като гарнитура предната вечер!!!а по рецептата на Пламен я правихме във Валенсия!!!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв