Руска лимонова торта

25/04/2014
Нина Норд
отНина НордНовак306
"Руските сладкиши приятно ще ви изненадат с вкус и аромат, особено този "
Приготвяне20 мин.
Готвене200 мин.
Общо220 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 746
  • Преглеждания за месеца2133
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Три от лимоните се нарязват на кръгчета, сваряват се в 250 мл вода, докато станат прозрачни. След това лимоните се вадят и водата от варенето се кипва, като се добавят 2 с.л. захар. Лимоните се връщат и се оставят да се охладят, след като всичко останало е готово, пак се прецеждат.

Настъргва се на ситно кората на два лимона, като се оставя 1 с.л. за украса. От тези лимони се изцежда сокът. Желатинът се накисва в студена преварена вода, докато набъбне, и се разтваря на водна баня.

Жълтъците се разбиват с 2 супени лъжици захар до бяло. Добавя се кората от лимоните, лимоновият сок и киселото мляко.

Добавя се желатинът и всичко се слага в хладилника. След 30 минути извадете и добавете разбитите белтъци, в които сте добавили 6 супени лъжици захар. Добавете и резенчетата лимон от сладкия сироп. Блатът се слага в ринг за торта.

Кремът се разпределя върху блата и се заглажда. Тортата се оставя за 2 часа в хладилник, след това рингът се маха. Върху тортата се слагат за украса бадеми, резенчета лимон и лимонова кора. Ръбът на тортата се украсява с настъргана кора от лимон.
подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Людмил Иванов
Добре, че има клип на рецептата, защото описанието е написано изключително некадърно.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв