Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Варени круши по руски

Варени круши по руски

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Варени круши по руски1 / 2
16/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • круши - 6 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • канела - на върха на ножа
  • вода - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяка круша се обелва и се реже на четвъртинки. Маха се сърцевината и крушите се нарязват на тънки резенчета. Слагат се в тенджера и се напръскват с лимонов сок.

Поръсват се със смес от захар и канела. След като се наредят половината круши, се налива водата, и отгоре се редят останалите круши, като се пръскат със сок от лимон и се поръсват със захар и канела.

Нагряват се на слаб огън, докато водата заври, след което се похлупват с капак и котлонът се намалява. Крушите се задушават до леко омекване и се сервират топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: