Пъстърва с френски сметанов сос

25/04/2014
Марина Нордот Марина НордГотвач / Автор
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 621
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг3,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистената пъстърва се измива и подсушава. Поръсва се с черен пипер и сол и се залива с лимонов сок. Оставя се да престои 20 минути.

След това се овалва в брашно и се изпържва в сгорещеното олио до златисто. Изважда се от мазнината и се оставя на топло. Сланината, лукът и гъбите се нарязват на дребно. Запържват се 5-6 минути в масло.

Прибавят се червеният пипер, бульонът, лимоновият сок, ситно нарязаният магданоз и сметаната, разбъркана с нишестето.

Сосът се бърка до сгъстяване. Топлите пъстърви се заливат с готовия сос. Сервират се със задушени картофи и прясна салата.подобни рецепти тук

5 0
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар