Шаран с пикантен сос

04/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
"Наточете повече вино, че този шаран с пикантен сос е много вкусен, но и много вино пие "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 088
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • шаран – 1 бр.
  • олио – 150 мл
  • лук – 1 глава
  • моркови – 1 бр.
  • магданоз – 2 - 3 бр. корени
  • целина - 1/2 глава
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • дафинов лист – 1 бр.
  • сол – ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се изчиства, нарязва се на парчета и се измива. Посолява се, овалва се в брашно и се пържи в силно сгорещена мазнина.

Отделно се приготвя сосът: в 4-5 с.л. олио се пържат ситно нарязаният лук, нарязаните на кръгчета морков и на кубчета магданозени корени и настърганата целина.

Когато зеленчукът омекне, прибавя се брашното, запържва се и се разрежда с гореща вода.

Накрая се добавят дафинов лист и зърна черен пипер. Когато всичко се свари, сосът се пасира и с него се залива рибата.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар