Шаран с пикантен сос

04/07/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Наточете повече вино, че този шаран с пикантен сос е много вкусен, но и много вино пие "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 195
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се изчиства, нарязва се на парчета и се измива. Посолява се, овалва се в брашно и се пържи в силно сгорещена мазнина.

Отделно се приготвя сосът: в 4-5 с.л. олио се пържат ситно нарязаният лук, нарязаните на кръгчета морков и на кубчета магданозени корени и настърганата целина.

Когато зеленчукът омекне, прибавя се брашното, запържва се и се разрежда с гореща вода.

Накрая се добавят дафинов лист и зърна черен пипер. Когато всичко се свари, сосът се пасира и с него се залива рибата.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар