Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Миш-маш по щутгардски

Миш-маш по щутгардски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Миш-маш по щутгардски1 / 2
21/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г
  • масло - 60 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 6 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 6 бр.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • копър - 2 - 3 стръка
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват, нарязват се и се задушават в половината масло.

Добавя се нарязаният лук и се поръсва с брашно. Добавят се нарязаните домати и се задушава, докато се изпари течността.

Поръсва се със сол, черен пипер, накълцан магданоз и копър. От сместа се сипва в чиния и във всяка порция се слагат по две яйца на очи, изпържени в останалото масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Миш- маш от Щутгарт няма.
Някой гастарбайтер го е кръстил така. Но безспорно е вкусно!
26.05.2023 18:56