Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържен спанак по сечуански

Пържен спанак по сечуански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пържен спанак по сечуански1 / 2
27/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • зелен лук - 1 стрък
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива, почиства от дръжките и се бланшира във вряща подсолена вода за 2 минути.

Отцежда се и се залива със студена вода. Зехтинът се загрява и в него се запържва нарязаният на ситно лук.

Добавя се спанакът, разбърква се и се сваля от котлона. Поръсва се със сол, черен пипер и соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: