Фритата специале

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Фритата специале1 / 2
27/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Когато имате на гости специални хора, изненадайте ги с фритата специале - всички ще са очаровани"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 500 г
  • яйца - 6 бр.
  • масло - 80 г
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • копър - 4 - 5 стръка
  • пармезан - 50 г
  • риган - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелчиците се сваряват в подсолена вода и се отцеждат. Запържват се в разтопеното масло и се изсипват в тавичка.

Заливат се с разбитите с яйцата, мляко, нарязан на ситно копър и риган.

Поръсва се с пармезан и се запича до златисто в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: