Гарнирано рибно филе

01/06/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо360
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • риба – 1 кг филе
  • сол – ½ ч.л.
  • черен пипер – ½ ч.л.
  • сметана - 200 г
  • масло - 100 г
  • брашно - 3 с.л.
  • за бульона
  • лук – 1 глава
  • магданоз – 6 - 7 стръка
  • сол – ½ ч.л.
  • копър – 5 - 6 стръка
  • бяло вино – 500 мл
  • водка - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, магданозът и копърът се нарязван на ситно и заедно със солта, виното и водката се сваряват на бульон.

Рибното филе се залива с част от бульона и се сварява до пълното омекване на месото.

Прехвърля се в тавичка и се залива с останалия бульон, който се сгъстява предварително със сметаната, солта, черният пипер и маслото, в което е изпържено брашното. Всичко ври на котлона до сгъстяване на бульона.

Залятата риба се запича в умерена фурна за 15-20 минути.

подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар