Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушено зеле с розмарин и вино

Задушено зеле с розмарин и вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Задушено зеле с розмарин и вино1 / 2
01/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • зеле - 2 кг
  • мас - 4 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • розмарин - 1 щипка
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се разделя на листа и се нарязва.

Чесънът се счуква и се запържва в загрятата мас, заедно с розмарина.

Добавя се зелето, посолява се и се похлупва.

Оставя се да се задуши.

Когато е почти готово, се залива с виното и се задушава до пълна готовност.

Поднася се с хляб като самостоятелно ястие или като гарнитура към месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: