Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Брюкселско зеле по сицилиански

Брюкселско зеле по сицилиански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Брюкселско зеле по сицилиански1 / 2
27/04/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Супер идея за вкусно хапване - предястие или основно, опитайте непременно брюкселското зеле по сицилиански"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • сметана - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • пармезан - 20 г
  • черен пипер - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се загрява и в него се запържва брашното. Разрежда се с млякото и сметаната при непрекъснато бъркане. Поръсва се със сол, черен пипер и индийско орехче.

Сосът се сипва в предварително свареното в подсолена вода зеле и се оставя да поври до сгъстяване на бульона.

Сервира се поръсено с настърган пармезан. По желание може да го запечете във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
Вкусно!
29.05.2023 00:07
1
Анонимен
Анонимен
Вкусно,аз добавих и карфиол на пара!
15.01.2023 17:20
Анонимен
Анонимен
Вкусно
16.02.2022 17:40