Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Скумрия с чесън по гръцки

Скумрия с чесън по гръцки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Скумрия с чесън по гръцки1 / 2
01/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
165 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • скумрия - 4 бр.
  • чесън - 2 глави
  • олио - 100 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства, измива, посолява се и се нарежда в тавичка.

Поръсва се равномерно с нарязания на ситно чесън и се добавят дафиновите листа, черният пипер, олиото и 300 мл вода.

Пече се във фурната, като рибата се обръща, когато е готова от едната страна. Пече се до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: