Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеле с масло и сметана по немски

Зеле с масло и сметана по немски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Зеле с масло и сметана по немски1 / 2
13/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зеле - 1 глава
  • олио - 100 мл
  • сметана - 200 мл
  • масло - 100 г
  • галета - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се измива и се сварява цяла. Разделят се листата и се нареждат в тавичка, като се напръскват с олио и сметана.

Отгоре се залива със запържена в малко олио галета със сол.

Залива се с останалата сметана и разтопената масло и се пече в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: