Шкембе чорба по неаполитански

12/05/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 623
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шкембето се почиства и се вари 2 часа в бульона. Готовото шкембе се нарязва на ивички и се връща в прецедения бульон. Добавя се половината мас и нарязаните корени за супа.

След един час се добавят нарязаните на кубчета картофи и доматеното пюре. Когато картофите омекнат, се добавя останалата мас, солта, черният пипер и накълцаният магданоз.

Тенджерата се похлупва и се оставя на котлона за още 10 минути. Готовата чорба се сервира поръсена с настърган кашкавал и овкусена с оцет.

подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
30.05.2016 00:24
Мисля, че в Италия никой не яде шкембе чорба.
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв