Испански кюфтенца в сос

24/07/2009
от СтефанНовак
"Сочни куфтенца с огнен характер, който ще ви пренесе в слънчева Испания "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 216
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4,7 от 5

Необходими Съставки

  • мазнина - пилешка 1/4 ч.ч.
  • брашно - картофено 2 с.л.
  • вода - 4 ч.ч.
  • мента - 3 пресни листа
  • шафран - 1 с.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • лук - 2 глава нарязан на ситно
  • чесън - 7 скилидки
  • кайма - 1/2 кг.
  • яйца - 2 бр. разбити
  • кориандър - семена 2 с.л. смлени
  • черен пипер - 1 с.л. смлян
  • бисквити - солени 1 ч. натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете мазнината и запържете брашното в нея докато покафенее. Прибавете картофеното брашно, водата, листата мента, шафрана, щипка сол, 1 глава лук и 4 скилидки чесън и ги оставете да заврат. Бъркайте от време на време.

Междувременно пригответе кюфтенцата. Омесете добре всички съставки. Кюфтенцата трябва да бъдат с големината на орех. Оставете ги да поврат 30-40 мин. в соса докато месото се свари.


подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Нели
Нели
07.10.2013 08:39
Ей, ама сте голяма работа всички, разбирачи живеещи в чужбина... Има ли значение дали вие сте опитвали това ястие или не, след като човека го е научил там да го приготвя и го е споделил. Приготвих кюфтенцата и се получи страхотна госба. Имайки предвид, че съпруга ми не обича кюфтета със сос, тези вече са любимото му ястие. Благодаря на Стефан за рецептата.
0
0
дани
дани
07.10.2013 00:46
Не се вързвайте за името.Важното е яденето да е вкусно.Аз живея в Гърция и много се смях когато прочетох за пиле по гръцки но го направих и беше вкусно,нищо,че не беше гръцка рецепта
0
0
палома
палома
10.06.2012 03:01
това в Испания ГО НЕМААААААААААА
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв