Мерлуза на фурна с орехи

18/09/2014
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 715
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от костите и кожата. Измива се, нарязва се на порции и се начуква леко. Поръсва се със сол и черен пипер и се овалва в брашното. Запържва се до златисто в загрятото олио.

Готовата риба се изважда от мазнината и в нея се задушават нарязаният лук и доматите. Добавят се черният пипер, дафиновият лист, натрошените орехови ядки, солта и половината магданоз. От сместа се изважда една част и се слага на дъното на тава.

Отгоре се нарежда изпържената риба и се покрива с останалата смес. Полива се с лимоновия сок и разтопеното масло. Ястието се запича в умерена фурна. Сервира се поръсено с останалия магданоз.
подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!