Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка Супа»Зеленчукова супа с месо по сицилиански

Зеленчукова супа с месо по сицилиански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Зеленчукова супа с месо по сицилиански1 / 2
21/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Обещахме да запазим рецептата в тайна, но между приятели тайни не може да има - затова ето я - перфектната зеленчукова супа с месо"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зеле - 200 г
  • грах - 100 г
  • зелен фасул - 100 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • люти чушки - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и доматът се нарязват на ситно и се задушават в загрятата мазнина. Залива се с размитото в малко вода доматено пюре.

Месото се сварява във вода, като пяната се отстранява. Готовото месо се нарязва на парчета и се връща в бульона. Добавят се запържените зеленчуци, грахът, зелето, зеления фасул, картофите, солта и черният пипер.

Супата се вари още половин час и когато е готова, се овкусява с лимонов сок и се поръсва с накълцан магданоз и нарязани люти чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: