Шишчета от риба меч на скара

15/05/2014
Teodora Cekova
отTeodora CekovaНовак769
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо319
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно разделете лука на 4 равни парчета. Нарежете всяка от чушките на четвъртинки.

Вземете шишчета и наредете последователно парче лук, след това риба и накрая чушка, а ако не обичате лук, може да замените с домати. Продължете да редите до края на шишчета.

Смесете зехтина, чесъна и ригана и след това с тях намажете шишчетата от всички страни. Овкусете със сол и черен пипер.

Загрейте предварително скарата или барбекюто и сложете шишчетата да се пекат. Печете между 8 и 10 минути, като обръщате от всички страни. Всеки път, когато ги обръщате, ги мажете с приготвения сос.

Сервирайте ястието, гарнирано с резени лимон. По желание може да поднесете и със салата от краставица, лук и маслини.
подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар